Luther-tre i Fræna

13.10.2017

Har du lagt merke til et nytt tre?

I år er det 500 år siden reformasjonen, som er grunnlaget for den lutherske kirka som vi er en del av i Den norske kirke. I den sammenheng har vi i Fræna bestemt at det skal plantes et tre til minne om jubileet ved hver kirke. Til nå har det blitt plantet tre i Vågøy under Klangfestivalen i august, i Bud etter en gudstjeneste i september og i Myrbostad før en salmekveld med fokus på Reformasjonsjubileet i begynnelsen av oktober. I Hustad vil det bli plantet et tre på et senere tidspunkt.

Det er en anekdote som tilskriver Luther utsagnet: Om jeg visste at verden gikk under i morgen, ville jeg likevel gå ut i min hage og plante et epletre i dag. Derfor tenker vi at det er en fin påminning for oss og de som kommer etter oss at det nå står tre rundt i kommunen til minne om Luthers reformasjon og jubileet i år.

Ta deg gjerne en tur neste gang du er i en kirke og se om du finner treet!