Kyrkja i Fræna > Artikler > Nyheter

Sommarkonsert i Vågøy 14.juli

20.06.2019

Vibeke Breian, saxofoner – Johan Martin Røsand, orgel

Søndag 14.juli kl 20.00 blir det sommerkonsert i Vågøy kyrkje med Vibeke Breian på og Johan Martin Røsand på orgel

Saxofon og orgel møtes i en konsert som vil bygge broer:

• Mellom to svært ulike instrumenter – orgelet med sin tradisjon og tyngde, og saxofonen med sin slanke modernitet.
  • Mellom musikk fra helt forskjellige tider og kulturer.
  • Og ikke minst vil vi bygge bro over til et publikum som er nokså ukjent med den klassiske saxofonen og dens uttrykksmuligheter.

Det gjør vi ved å tilby et program som først og fremst består av vakker musikk – fra folketoner til barokk, fra historisk til moderne: Vi møter publikum med musikk som kan inspirere og løfte.

Fra barokken presenterer vi musikk av Telemann, Bach og Martini, fra romantikken fram til nyere tid av César Franck, Oskar Lindberg, Alan Hovhaness og Rolf Wallin, flettet sammen med norske folketoner fargelagt av Henning Sommerro, Øistein Sommerfeldt, Trond Kverno, Kåre Nordstoga og Johan M. Røsand.

BILLETTER kr. 200,- selges ved inngang - Barn under 18 år gratis

OM UTØVERNE:

Vibeke Breian (saxofon) er utdannet ved Norges musikkhøgskole, Conservatoire National de Région de Paris hos Jean Ledieu og Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris hos Daniel Deffayet.  Hun var fransk statsstipendiat og fikk førstepris ved diplomeksamen i Paris 1986.

Frilans musiker med tallrike engasjementer i Oslo filharmoniske orkester og andre norske orkestere. Solist med Oslo filharmoniske orkester, Trondheim symfoniorkester, Bergen filharmoniske orkester og Kringkastingsorkesteret. Turnevirksomhet og deltakelse i festivaler og festspill med bl.a. pianisten Sergej Osadchuk.  Leder av Oslo Saxofonkvartett, som ble dannet i 1992.

Vibeke Breian er førsteamanuensis i saxofon ved Norges musikkhøgskole, hvor hun har undervist siden 1988.

Johan Martin Rødsand kommer fra Averøya. Han har fem års studier ved Norges musikkhøgskole. Han avla kandidateksamen i kirkemusikk i 1983 og avsluttet pedagogisk seminar i 1986.

Johan Martin Røsand har vært tilsatt som organist i Averøy og Målselv og fra 1988 tilsatt som kantor i Vang menighet på Hamar. Etter vel 27 år i denne stillingen tiltrådte han våren 2015 som kantor i Kirkelandet kirke i Kristiansund.

Røsand har også turnert omkring i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland både som orgelsolist og akkompagnatør.

Vibeke Breian og Johan Martin Røsand gjorde sin første konsert sammen i Vang kirke i 1988, og har siden spilt nærmere hundre kirkekonserter landet rundt.  Det er altså et samspill utviklet gjennom vel 30 år som utfolder seg i denne konserten.