Velkommen til vielse i kirkene våre!

Mange tror et bryllup må være en kostbar affære, men det trenger det ikke. Vi legger til rette for mange slags vigsler i kirkene våre i løpet av et år. Og ønsker du et helt enkelt og intimt bryllup, er det også mulighet til å gifte seg med bare forlovere og prest til stede på kontor. Eller en kan samles bare de aller nærmeste i en av kirkene, sittende rundt alteret med organist på piano. Og vi legger også til rette for store bryllup med mange gjester og full kirke.

Tradisjonelt sett er det mange som gifter seg om sommeren. Men hva med et bryllup på høsten med flotte farger og klar luft? Eller en kald vinterdag med vakkert lys over fjell og fjord?   

Hvis en av brudefolket er medlemmer i Den norske kirke og bosatt i kommunen, er det gratis å bli viet i kirkene våre. Vi stiller med prest, organist, kirketjener og salmebøker til utlån. Det er egne ordninger for de med tilknytning til Fræna og de som kommer utenfra. Hvis det er mulig å få det til praktisk, stiller vi også med prest til vigsler på Nordre Bjørnsund bedehuskapell. 

Uansett er det viktigste at dere to lover hverandre å elske og ære hverandre i gode og onde dager! Vi vil gjerne være med og gjøre det til en personlig festdag for dere.

Mange har enn del spørsmål om hvordan en vielse foregår, og hva man må tenke på i forkant.
På disse sidene til Den norske kirke kan dere finne mer informasjon

Og her er det oversikt over viktige papirer man må fylle ut før vigsel. 

Ta kontakt med kirkekontoret på 71 26 66 70 eller send en e-post til kyrkjekontoret for å avtale dato eller ta en prat om vielser

Informasjon om vigsler

Stader for vigsel

Det er og mogleg å ha vigsel andre stader enn i kyrkjene.    Les meir...

Prøvingsattest

Viktige papir før vigsel.    Les meir...

Musikk i vielsen

Sang og musikk i vielsen.    Les meir...