Kyrkja i Fræna > Livets gang > Bryllup

Velkommen til vielse i kirkene våre!

Mange tror et bryllup må være en kostbar affære, men det trenger det ikke. Vi legger til rette for mange slags vigsler i kirkene våre i løpet av et år. Ønsker du et helt enkelt og intimt bryllup, er det mulighet til å gifte seg med bare forlovere og prest til stede fremme ved alteret , eller ha med bare nærmeste familie eller venner. Dette kan også skje på prestekontoret, om det er ønskelig. Og så legger vi også til rette for store bryllup med mange gjester og full kirke.

Tradisjonelt sett er det mange som gifter seg om sommeren. Men hva med et bryllup på høsten med flotte farger og klar luft? Eller en kald vinterdag med forhåpentligvis vakkert lys over fjell og fjord?   

Hvis en av brudefolket er medlemmer i Den norske kirke og bosatt i kommunen, er det gratis å bli viet etter den norske kirkes ordning i kirkene våre. Vi stiller med prest, organist, kirketjener og salmebøker til utlån. Hvis det er mulig å få det til praktisk, stiller vi også med prest til vigsler på Nordre Bjørnsund bedehuskapell. Hører dere ikke til i Fræna, koster det noe å ha en vielse her, ta kontakt med kirkekontoret for å få oversikt over priser.  De som bor på landsida i Aukra har også tilgang til å bruke kirkene våre uten å betale for det. 

Om dere vil ha stor eller liten feiring er det viktigste at dere to lover hverandre å elske og ære hverandre i gode og onde dager! Vi vil gjerne være med og gjøre det til en personlig festdag for dere.

Mange har enn del spørsmål om hvordan en vielse foregår, og hva man må tenke på i forkant.
På disse sidene til Den norske kirke kan dere finne mer informasjon

For å bli gift må man ha en prøvingsattest på plass. Den er det skatteetaten som ordner med, og det er viktig at dere får ordna med det i god tid før vigsel. 

Her finner dere informasjon og oversikt om prøvingsattest.

Ta kontakt med kirkekontoret på 71 26 66 70 eller send en e-post til 

kyrkjekontoret@hustadvikamenighet.no  for å avtale dato eller ta en prat om vielser

Informasjon om vigsler

Stader for vigsel

Det er og mogleg å ha vigsel andre stader enn i kyrkjene.    Les meir...

Prøvingsattest

Viktige papir før vigsel.    Les meir...

Musikk i vielsen

Sang og musikk i vielsen.    Les meir...