Det er straks klart for årets Klangfestival i Vågøy kyrkje.
Programmet for 2023
Se innom på de forskjellige sidene på hjemmesiden til Klangfestivalen. Der står det å lese blant annet en leder fra festivalsjefen, men også en presentasjon av artistene, billetter og hvordan finne fram til Vågøy kyrkje om du ikke vet hvor den ligger. Men først festivalsjefen:
Festivalsjefen sier
Kjære publikum,
Årets festival er den tiende i rekka, det skal feires. Fra en litt spontanistisk oppstart i 2014, inspirert av klangrommet i Vågøy kyrkje, har festivalen funnet sin form, fasong og identitet. Med Klangturneer i fylket annethvert år blir det fjorten produksjoner på ti år!
Denne tiende festivalen er også den siste med undertegnede som festivalsjef. Etter ti år med mye musikkglede og mye arbeid tidlig og seint, er det på tide å avslutte. I skrivende stund er det ikke avklart hva som skjer videre med festivalen.
I ti år har det vært mitt store privilegium å samarbeide med, lytte til og bli inspirert av en lang rekke fantastiske musikere, som har fylt festivaldagene med levende, nyskapende, modig musikk. Ved denne milepælen vil jeg spesielt nevne tre musikere som har stått på Klangfestivalens scene gjennom disse årene, og preget festivalen. Dag-Filip Roaldsnes, pianist, komponist, bandleder og arrangør, gikk inn i festivalprosjektet med inspirasjon og dedikasjon i 2014, og har vært med på å forme festivalens identitet og utvikling. Han har spilt egne og andres musikk, ledet festivalbandet Roaldsnes Tre, Fire og Fem, spilt med mange av festivalens artister, og vært sentral i å utvikle festivalens nyskapning konsertgudstjenesten. Dag-Filip har spilt på samtlige festivaler og turneer. I år avslutter han festivalen med ensemble i eget navn, og nyskrevet musikk.
Tore Sandbakken, perkusjonist, komponist, bandleder og produsent, har vært festivalens faste perkusjonist i ti år. Fra posisjonen litt bak på scenen, omtrent ved trappa opp til prekestolen, har Tore vært rytme og klanger i utallige konserter. I år stiller han med trio i eget navn, for første gang på Klangfestivalens scene, og med ny plate og ny musikk.
Karl Seglem er en unik og respektert stemme i norsk jazz, alltid i bevegelse, alltid ny, alltid gjenkjennelig. En av festivalens grunnideer og ambisjoner er å være verksted for ny musikk, nye prosjekter, nye samarbeid. Karl har grepet denne ideen med begge hender og laget konserter ingen har hørt verken før eller siden, og samspilte ensembler av musikere som møtes for første gang. Årets konsert har tittel «Mytevegar», ensemblet er bredt sammensatt, resten skjer der og da.
Klangfestivalens aller første konsert en augustkveld i 2014 var en salmekveld med Edvard Hoems salmer, og forfatteren selv på scenen. Det var en sterk og uventet opplevelse for en helt ny festivalsjef uten arrangørerfaring å oppleve publikums begeistring og glede. Edvard har bidratt til Klangfestivalen de fleste år, med litterære og musikalske programmer, i samarbeid med festivalens musikere, og har trukket mange publikummere til festivalen med sitt sterke forfatterskap og rause formidling. I år møter vi ham alene på scenen, i fri utfoldelse.
Klangfestivalens konserter lages for denne festivalen og dette klangrommet. Folk møtes, noen er musikere, noen er publikum, noen trekker i festivaltrådene. Musikken skjer her og nå og lever kanskje videre inni oss.
Velkommen til Klangfestival!
Hilde Brunsvik
festivalsjef